De nieuwe Nissan Leaf is erg succesvol geintroduceerd.  Ook Jan van Rooij, het gezicht van onze Nissan dealer Auto Indussan in Dordrecht, is erg blij met de komst van de nieuwe Nissan LEAF.

Nissan pionier op het gebied van elektrisch rijden

Het merk Nissan is een pionier op het gebied van elektrisch rijden. Al in 2010 introduceerde zij de eerste generatie Nissan Leaf, toen nog met een actieradius van zo’n 160 kilometer. De Leaf viel goed in de smaak, zeker bij overheden en bedrijven die zich inzetten voor een beter milieu. Na de Leaf werd ook de volledig elektrische eNV200 geïntroduceerd zodat ook het MKB een keuze voor elektrisch rijden had in de markt van bedrijfswagens.

Nieuwe Leaf bij Auto Indussan

De nieuwe Nissan Leaf werd eind 2016 aangekondigd. Eigenlijk is het veel meer dan een doorontwikkeling van de eerste generatie Leaf, het is een compleet nieuwe auto.  Hij is voorzien van vele elektronische hulpmiddelen die het elektrisch rijden nog aangenamer maken. De grotere capaciteit van het accupakket zorgt ervoor dat de Leaf rijder verder komt op een volle accu en dus minder vaak hoeft te “stekkeren”

378 NEDC actieradius

De nieuwe Nissan LEAF is voorzien van een grotere accu. Deze kent een capaciteit van 40 Kwh en bezorgt de LEAF een NEDC actieradius van 378km. Jan van Rooij: in de praktijk is dit heel aardig benaderbaar. Als je normaal met het verkeer mee rijdt haal je altijd de 300 kilometer op een volle accu.m Noviteit voor de nieuwe Nissan LEAF is het e-pedal. Een elektrisch “gaspedaal’ waarmee je zowel kunt versnellen als afremmen. Zelfs starten is mogelijk met het e-pedal. Zo wordt rijden in druk verkeer nog relaxter!

Zelf kennismaken met de Nissan Leaf?

Jan: “Eigenlijk zou iedereen eens moeten proefrijden in een Nissan Leaf. Het systeem werkt verfijnd, het geeft een goed gevoel dat je zorgt voor het milieu en de Leaf is nog snel ook!  Mogen wij je uitnodigen om een proefrit te maken met de nieuwe Nissan Leaf?