Nissan Leaf Auto Indussan

De nieuwe Nissan LEAF van Auto Indussan getest door AutoGids!

De Nissan LEAF is een bijzondere auto. Volledig elektrisch en compleet vrij van CO2 uitstoot. Reden voor Erik Oudshoorn van AutoGids om de nieuwe Nissan LEAF te testen. Nissan dealer Auto Indussan stelde deze auto ter beschikking.

Enthousiasme

Erik: “ik heb goede contacten met Jan van Rooy, de vaste verkoopadviseur bij Auto Indussan. Al een tijdje was ik benieuwd wat zo’n LEAF nou kon. Jan belde mij op en nodigde mij uit voor een proefrit. Hij was zo enthousiast over de LEAF dat ik niet kon weigeren.
Toen ik arriveerde in de showroom aan de Mijlweg heeft Jan mij uitgebreide uitleg gegeven over het opladen, de auto zelf en het principe van de elektrische auto. Welkome informatie, zo vaak heb ik nou ook weer niet met een volledig elektrische auto gereden.

Als een jas

De Nissan LEAF trok ik aan als een jas. De bediening gaat heel intuïtief en ook het opladen en koppelen van de laadkabel is een fluitje van een cent. Ik heb de binnenstad van Dordrecht bezocht en ben daarna nog een stuk door de polder richting ’s Gravendeel gereden. Het viel mij op dat wanneer je normaal accelereert en de auto krachtig laat remmen, de accu zelfs weer bijlaad! In de avond ben ik even naar Rotterdam geweest en de volgende ochtend door naar Oosterhout. Toen ik de auto terugbracht bleek ik nog een actieradius van 45 kilometer te hebben. Dat betekent dat je toch tussen de 250 en 300km op een volle accu kunt rijden!

Gebrek aan geluid

Wat mij als eerste opviel was het gebrek aan motorgeluid. De LEAF beweegt zich geruisloos door het verkeer en doet dat desgevraagd ook snel. De acceleratie is vloeiend en onderweg kreeg ik diverse bewonderende blikken. De uitvoering die ik reed was voorzien van diverse luxe extra’s, zoals stoelverwarming en een uitgebreid navigatiesysteem. Via dat systeem kun je precies jouw route uitstippelen zodat je altijd op tijd een laadpaal tegenkomt.

Kom naar de showroom

Wil je de nieuwe Nissan LEAF, net als Erik Oudshoorn, ook eens uitproberen? Maak dan een afspraak met Jan van Auto Indussan en hij zorgt ervoor dat de auto voor je klaar staat. Je kunt de nieuwe Nissan LEAF ook alvast online bekijken bij Auto Indussan via de onderstaande button.