Een familiebedrijf met ruim 130 jaar historie

Indumij is een familiebedrijf dat in 1889 door Gerrit Barger in Utrecht is opgericht. In eerste instantie specialiseerde men zich in het leveren van fabrieksinrichtingen en het ontwerpen van nieuwe werktuigen. Later verwerft men het agentschap van machinefabriek Crossley. Een jaar na oprichting verhuist het bedrijf naar Den Haag en treedt de eerste generatie van de familie De Haas in dienst. Jan Hendrik de Haas wordt een aantal jaren later aangesteld als algemeen directeur. Intussen heeft zijn zoon zijn intrede gedaan binnen het bedrijf. In 1934 overlijdt de Haas senior. Tijdens de tweede wereldoorlog wordt de naam Crossley gewijzigd in Indumij, een afkorting voor Industriële Maatschappij voor Verbrandingsmotoren en Pompwerktuigen. In die periode wordt Indumij agent van Skoda en Slavia Dieselmotoren.

De vierde generatie de Haas

De vierde generatie J.H. de Haas (Derk) komt in dienst in het jaar dat Indumij haar 100-jarig bestaan viert. Via connecties die Derk heeft opgebouwd tijdens zijn afstudeerstage bij Renault Nederland weet hij in 1994 het Renault dealerschap voor Dordrecht en Zwijndrecht te bemachtigen. In 1996 komt Micha Roco als commercieel directeur de onderneming versterken. Derk en Micha blijken een sterk koppel dat in 17 jaar tijd het bedrijf weet uit te bouwen tot één van de grotere Renault dealers van Nederland. Na een aantal overnames heeft Indumij inmiddels 8 Renault vestigingen waarvan 4 met Dacia en 2 met een vestiging van het Indumij Occasion Center. Indumij is een innovatieve speler die zich ook online sterk profileert. De nieuwe Renault actiewebsite ikwileentwingo.nl is daar een mooi voorbeeld van.

Helmert de Haas 1000 x 665 pixels

Indumij vandaag

Indumij is nog steeds een familiebedrijf met een duidelijke missie en visie. Naast Derk en Micha is het directieteam van Indumij in 2016 versterkt met Helmert de Haas, die ondermeer verantwoordelijk is voor de HR en After Sales binnen Indumij.  Met ongeveer 200 medewerkers zet het bedrijf jaarlijks ruim 100 miljoen euro om en heeft het een plaats gevonden in de top 25 van de grootste autodealerholdings van Nederland. In 2014 heeft Indumij het 125 jarig bestaan mogen vieren. Dit was een bijzonder jaar waar zowel voor de klanten van de verschillende bedrijven binnen de groep als ook voor haar relaties tal van feestelijke activiteiten op touw werden gezet. Ter gelegenheid van het jubileum werd ook een prachtig boek uitgegeven met als titel; “een reis door de tijd met Indumij”.

9 Vestigingen
hier vind je Indumij

Werken bij Indumij
bekijk onze vacatures

Nieuws
van indumij

Instagram
volg jij ons al? 

Topstage bij Indumij
solliciteer nu